دیدگاهی نو بر کتابداری

دیدگاهی نو بر کتابداری

جواد صیافی کارشناس ارشد کتابداری

بایگانی

تاریخچه کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سه شنبه, ۶ فروردين ۱۳۸۷، ۰۹:۵۱ ب.ظ

کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1366پس از تشکیل وزارت بهداشت ودرمان وآموزش پزشکی و بعد از جدا سازی دو دانشگاه (اصفهان و علوم پزشکی) به طورمستقلدر 7 بخش (بخش اداری، بخش سفارشات و ثبت منابع اطلاعاتی، بخش اطلاعﺭسانی (خدمات جستجوی مدلاین)، بخش سمعی و بصری، بخش پایان نامه و بخش امانت ) با مجموعه ای در حدود 1500 عنوان کتاب فارسی و لاتین در فضایی به وسعت 100 متر مربع فعالیتهای تخصصی خود را بصورت نیمه متمرکز در سطح دانشگاه آغاز نمود.

در سال 1372 کتابخانه مرکزی با پیگیری کارشناسان و مدیریت کتابخانه وورود فناوری های نوین در امراطلاع رسانی، خدمات نوینی را برای سازماندهی  و ارائه خدمات امانت به اعضاء خود پیش گرفت و با خرید نسخهDosنرم افزار پارس آذرخشتوانست خود را به عنوانمعدود کتابخانهﻫﺎیی که سازماندهی  و امانت را به روش مکانیزه انجام می داد در سطح کشور مطرح نماید.

 در سال 1377 بخش امانت کتابخانه مرکزی جهت ارائه بهتر خدمات مدیریتی و سرویس دهی بهتر به دیگر مراکز وابسته حذف شد و کلیه منابع موجود در آن اعم از کتابهای فارسی و لاتین، پایان نامه ها، اسلاید ها و فیلم وCDهای آموزشی به دیگر کتابخانهﻫﺎی دانشگاه انتقال یافت و کتابخانه مرکزی تنها به عنوان یک واحد ارائه دهنده و پشیتبان کتابخانهﻫﺎی تحت پوشش به فعالیتهای خود ادامه داد.

در سال 1379 با رونق گرفتن استفاده از اینترنت در خدمات کتابداری و از جمله فهرستنوسی و استفاده از پایگاههای مختلف ارائه دهنده منابع الکترونیکی، کتابخانه مرکزی جهش بزرگی در جهت ارائه خدمات هر چه بهتر به اعضاء خود برداشت و موفق شد بالغ بر ده پایگاه اطلاعاتی که شامل 5000 ژورنال الکترونیکی تمام متن بود را به جامعه علمی تقدیم نماید و گام بزرگی در جهت اطلاع رسانی پزشکی برداشت. سپس نرم افزار خود را از محیطDosبه محیط ویندوز ارتقاء داد و عملیات بارکدگذاری کتب موجود در کلیه دانشکده ها و بیمارستان الزهرا که یکی از بزرگترین کتابخانه های مراکز آموزشی تحت پوشش کتابخانه مرکزی بود را آغاز نمود.

در سال 1382 کتابخانه مرکزی به ساختمان معاونت پژوهشی منتقل شد و پس از آن بعد از یک سال از آن محل نقل مکان کرده و به ساختمان سایت مرکزی دانشگاه منتقل شد.

در حال حاضر کتابخانه مرکزی دارای بخش های مدیریت، سفارشات و خرید، ثبت، فهرستنویسی و رایانه می باشد.

http://lib.mui.ac.i

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۷/۰۱/۰۶
جواد صیافی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی